HELIOS Ziekenhuis Oberhausen

Welkom

Centrum voor sportorthopedie en sportcardiologie

Steeds meer mensen doen aan sport. Dat geldt zowel voor de recreatieve als wedstrijdsport. Zelfs hartpatiënten profiteren van regelmatige lichamelijke inspanning, want sport voorkomt vooral hart- en vaataandoeningen. Het kan echter ook risico’s met zich meebrengen.

Tegen deze achtergrond werd in 2009 in de HELIOS St. Elisabeth Klinik Oberhausen het centrum voor sportorthopedie en sportcardiologie opgericht, dat zich sindsdien in Oberhausen en omgeving op de kaart heeft gezet als centrale en deskundige aanspreekpartner rondom het thema top-, wedstrijd- en recreatiesport. Het centrum adviseert, onderzoekt en behandelt sporters van uiteenlopende leeftijden en niveaus, en richt zich op een professionele en uitgebreide zorgverlening voor sportverenigingen. Tot de doelgroep behoren ook sporters met cardiovasculaire risicofactoren en sporters met blessures.
 
Er zijn momenteel al vele sporters die profiteren van de specialistische sportgeneeskundige kennis op het gebied van orthopedie en ongevalschirurgie en interne geneeskunde. Zinvolle externe samenwerkingen met plaatselijke artsen, het esg-Institut für Ernährung (Duits instituut voor voeding, sport en gezondheid) en een in de HELIOS St. Elisabeth Klinik Oberhausen gevestigde praktijk voor fysiotherapie maken het aanbod compleet.

Het centrum voor sportorthopedie en sportcardiologie is een officieel medisch onderzoekscentrum van het Olympiastützpunkt Rhein-Ruhr (steunpunt voor topsporters).

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923