HELIOS Ziekenhuis Oberhausen

Welkom

Centrum voor wervelkolomchirurgie

De HELIOS St. Elisabeth Klinik opent in Oberhausen het eerste centrum voor wervelkolomchirurgie

Erge rugpijn kan een ware marteling zijn, en miljoenen Duitsers hebben hier regelmatig last van. Patiënten hebben bij de afdeling voor orthopedie en ongevalschirurgie van de HELIOS St. Elisabeth Klinik nu de beschikking over een centrum voor wervelkolomchirurgie. Onder leiding van Dr. med. Oliver Schindler, neurochirurg en specialist op het gebied van manuele therapie, wordt een groot aantal conservatieve en operatieve methodes aangeboden voor de behandeling van traumatische en degeneratieve aandoeningen aan de wervelkolom. Bijzondere zwaartepunten zijn daarbij de behandeling van traumatische wervelletsels, chronische rugpijn, hernia’s en het verwijderen van tumors in het ruggenmerg.

Aan het begin van een wervelkolombehandeling wordt altijd geprobeerd een operatieve ingreep te vermijden. Dat lukt bij 70 tot 80 procent van de patiënten. Daarvoor werkt het centrum voor wervelkolomchirurgie nauw samen met de andere vakafdelingen van de HELIOS St. Elisabeth Klinik Oberhausen. Het centrum biedt onder andere facetbehandelingen bij chronische rugklachten, infuusbehandelingen tegen spierverkrampingen en manuele therapievormen aan. Een verdere belangrijke bouwsteen is de intensieve samenwerking met het in het ziekenhuis gevestigde centrum voor fysiotherapie. Met doelgerichte manuele technieken en spiertraining, ondersteund door de modernste apparaten, wordt de mobiliteit en genezing optimaal ondersteund.

Ons aanbod omvat:

•    Behandeling van letsels en schade door chronische overbelasting voor de gehele wervelkolom
•    Conservatieve (niet-operatieve) methodes bij wervelkolomklachten
•    Minimaal-invasieve verwijdering van hernia’s aan hals-, borst- en lumbale wervelkolom
•    Stabilisatie van de hals- en lumbale wervelkolom bij traumatische wervelfracturen
•    Percutane vertebroplastiek/kyfoplastiek na osteoporotische wervelfracturen
•    Vervangen van wervellichamen bij metastasen in de wervellichamen, microchirurgische verwijdering van tumors in wervelkolom en ruggenmerg
•    Perifere zenuwchirurgie met verwijdering van neuromen, decompressie en neurolyse van perifere zenuwen in armen en benen (bijv. carpaletunnelsyndroom, sulcus nervus ulnaris, Loge de Guyon-syndroom, tarsaletunnelsyndroom)
•    Ontlastende operaties bij schedel-hersenletsel

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923