HELIOS Ziekenhuis Schwelm

Welkom

HELIOS-wervelkolomcentrum West in Schwelm

Naar schatting lijdt meer dan de helft van alle Duitsers regelmatig aan rugpijn. Om te voldoen aan de continu stijgende vraag naar een moderne medische behandeling van klachten aan de wervelkolom en de patiënten in het district Ennepe-Ruhr een nog uitgebreidere zorgverlening te kunnen aanbieden, heeft het HELIOS-ziekenhuis Schwelm het interdisciplinaire ‘HELIOS-wervelkolomcentrum West’ opgericht.

In ons interdisciplinaire wervelkolomcentrum bieden wij onze patiënten een allesomvattende behandeling aan door een team van

•    ongevalschirurgen
•    orthopeden
•    neurologen
•    pijntherapeuten

Dit innovatieve concept bundelt de kennis en ervaring van alle vakgebieden. Het wervelkolomcentrum is een samenwerking van specialisten op het gebied van orthopedie en ongevalschirurgie uit Wuppertal en Schwelm.

Het HELIOS-wervelkolomcentrum West biedt het complete spectrum van de moderne diagnostiek en behandeling van rugklachten aan. Verdere voordelen zijn een hogere beschikbaarheid, gestandaardiseerde, jarenlang beproefde procedures en een omvangrijke kennisuitwisseling. Zo kan de best mogelijke zorgverlening worden gegarandeerd bij aandoeningen zoals hernia’s, osteoporose, beklemde zenuwen in de wervelkolom, ernstige wervelkolomletsels (bijv. na ongevallen) of tumoraandoeningen. Qua behandelingen biedt het wervelkolomcentrum een totaalpakket aan, van preventieve maatregelen en conservatieve behandeling (bijv. met pijnstillende injecties of de zogenaamde 'thermotherapie' met warmte), via minimaal-invasieve ingrepen tot aan de complexe wervelkolomchirurgie. Deze laatste wordt echter alleen als de 'laatste stap' ingezet.

Neem voor vragen gerust telefonisch contact op met ons. Het team van het HELIOS-wervelkolomcentrum West staat graag voor u klaar.


Het team van het HELIOS-wervelkolomcentrum West in Schwelm

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923