HELIOS Ziekenhuis Schwelm

Welkom

Afdeling voor ongevalschirurgie en orthopedische chirurgie

Geachte heer, mevrouw,

Hartelijk welkom bij de afdeling voor ongevalschirurgie en orthopedische chirurgie.

Op de afdeling voor ongevalschirurgie en orthopedische chirurgie behandelen wij poliklinische en klinische patiënten van alle leeftijden met alle soorten ongevalsgerelateerde letsels.

Bij gewonde kinderen werken wij nauw samen met de afdeling voor kindergeneeskunde. In ons ziekenhuis worden de gewonde kinderen interdisciplinair met de kinderartsen op de kinderafdelingen behandeld.
Tegenwoordig nemen ongevalsgerelateerde letsels bij oudere mensen toe. Hierbij is het belangrijk om de speciale behoeften van ouderen in acht te nemen. Wij behandelen onze oudere patiënten samen met het team van de afdeling voor geriatrie met dagkliniek in het centrum voor geriatrische traumatologie. Zo kunnen zij zo snel mogelijk worden gemobiliseerd en kan de oorzaak van de val, die vaak de oorzaak is van het letsel, worden vastgesteld.
Een verder zwaartepunt is de orthopedische chirurgie. De behandeling van patiënten met aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat wordt uitgevoerd conform de recentste wetenschappelijke inzichten. De implantatie van kunstgewrichten is hier een voorbeeld van.
 
Ik wens u uit naam van het gehele team een goed en snel herstel en een aangenaam verblijf in ons ziekenhuis toe.

Hebt u nog vragen? Stel deze gerust aan mij en mijn team. Wij staan graag voor u klaar.

Hartelijke groet,


Dieter Nachtigal
Afdelingshoofd ongevalschirurgie en orthopedische chirurgie

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923