HELIOS Ziekenhuis Schwelm

Welkom

Geachte heer, mevrouw,


Het vakgebied urologie houdt zich bezig met aandoeningen aan de urinewegen en de geslachtsorganen van de man. Hierbij kan het gaan om goedaardige, maar ook om kwaadaardige aandoeningen. Onze diagnostische en behandelmogelijkheden richten zich naar de modernste beproefde inzichten en worden meestal minimaal-invasief endo-urologisch uitgevoerd.

Naast dat wij veel waarde hechten aan het aanbieden van een snelle en doelgerichte behandeling, vinden wij het ook zeer belangrijk dat u zich op uw gemak voelt in een voor u onbekende omgeving.

Ons team van artsen, specialisten, verpleegkundigen en fysiotherapeuten zetten zich er vol enthousiasme voor in om dit waar te maken. Hierbij worden we ondersteund door de aangesloten klinieken, waarmee we intensief samenwerken. De verbinding van ambulante en intramurale zorgverlening door de nauwe samenwerking met de plaatselijke collega’s leidt tot een zeer efficiënte en patiëntgerichte behandeling.

Jonge urologische patiënten worden behandeld in nauwe samenwerking met de afdeling voor kindergeneeskunde. Daar worden ze ook in de compleet gerenoveerde ruimtes ondergebracht wanneer een ziekenhuisverblijf noodzakelijk is. Begeleiding door de ouders is natuurlijk mogelijk.
De diagnostiek en behandelplanning vinden plaats tijdens het kinderurologisch spreekuur, welke wij twee maal per week houden.

Het grootste deel van de urologische operaties wordt poliklinisch uitgevoerd. De kinderen worden ’s ochtends vroeg opgenomen op de afdeling voor kindergeneeskunde, als eerste geopereerd en door een vaste persoon tot in de middag bewaakt. Nadat de uroloog de toestand van de patiënt heeft gecontroleerd, wordt de patiënt ontslagen. Eventuele pijnbestrijdingsmethodes worden besproken met de ouders.

Dit concept heeft zich al vele jaren bewezen.

Tot de poliklinische ingrepen behoren:

besnijdenis, operatieve behandeling van niet ingedaalde testis en waterbreuk-operaties. Een korte klinische behandeling is noodzakelijk bij de behandeling van urineleidervernauwingen, anti-refluxoperaties en hypospadiecorrecties.

Hebt u nog vragen? Wij staan graag voor u klaar.

Met vriendelijke groet,


Dr. med. Ulrich Grein
Afdelingshoofd urologie

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923