HELIOS Ziekenhuis Schwelm

Centrum voor maatschappelijke hulpverlening en ontslagmanagement (ZSE)

Geachte patiënt, geachte familieleden,

Bij ernstige aandoeningen die gepaard gaan met langdurige beperkingen of een langdurige zorgbehoefte, rijzen vaak veel vragen waar de patiënten en hun familieleden geen raad mee weten.

Vooral het aankomende ontslag uit het ziekenhuis kan angst veroorzaken en moet zorgvuldig worden gepland en georganiseerd om het succes van de behandeling en een optimale verdere zorgverlening te kunnen garanderen. Hierbij adviseren en ondersteunen wij u graag.

Het taakgebied van het centrum voor maatschappelijke hulpverlening en ontslagmanagement – ZSE – omvat de maatschappelijke hulpverlening, het revalidatiemanagement en de voorziening van alle na het ontslag benodigde hulpmiddelen.

Wij helpen u bij het kiezen van de geschikte vorm van zorgverlening, informeren u over alle belangrijke aspecten van deze verdere zorgverlening en houden rekening met uw wensen bij de overstap naar de verdere revalidatie, therapie en verzorging.

Spreek ons gerust aan. Wij staan graag voor u klaar.

Het team van het ZSE