HELIOS Ziekenhuis Siegburg

Welkom

HELIOS-ziekenhuis Siegburg

Uw gezondheid ligt ons na aan het hart

Het HELIOS-ziekenhuis Siegburg is een acuut ziekenhuis en biedt een afgestemd pakket van vakafdelingen, externe artsen en samenwerkingen aan voor de best mogelijke poliklinische en klinische zorg. 361 bedden staan ter beschikking op de vakafdelingen hartchirurgie en cardiologie, radiologie, interne geneeskunde, algemene en viscerale chirurgie, orthopedie, ongevalschirurgie en gynaecologie. Het medische aanbod wordt aangevuld met de anesthesie en intensive care, de pijnbestrijding, de afdeling voor keel-neus-oorheelkunde met externe artsen en een vaatchirurgisch specialisme. Het hartcentrum (met zijn vakafdelingen cardiologie en hartchirurgie) staat zowel nationaal als internationaal goed aangeschreven.

Het vertrouwen van de ruim 41.000 klinische en poliklinische patiƫnten per jaar bewijst de belangrijke plaats die het ziekenhuis inneemt in de regio Rhein-Sieg. Een team van ruim 820 medewerkers werkt nauw met elkaar samen om de gezondheid en het welzijn van de patiƫnten te kunnen garanderen.

Het HELIOS-ziekenhuis Siegburg richt zich ook op de toekomst met een eigen verpleegkundige opleiding met 75 opleidingsplaatsen. Als erkenning voor de hoge medische capaciteiten werd het HELIOS-ziekenhuis Siegburg in 2003 benoemd tot academisch opleidingsziekenhuis van de universiteitskliniek van Bonn.

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923