HELIOS Ziekenhuis Siegburg

Welkom

Afdeling voor algemene en viscerale chirurgie

Geachte patiënt,
Geachte heer, mevrouw,

De afdeling voor algemene en viscerale chirurgie behandelt jaarlijks ruim 2.000 patiënten. De operatieve zwaartepunten van de afdeling liggen in de chirurgie van de buikholte, de schildklier en de weke delen.

In de modern uitgeruste, interdisciplinaire intensive care hebben de operatieve afdelingen in samenwerking met de anesthesie beschikking over 16 bedden. De operatieve ingrepen, ca. 2.000 per jaar, worden in de centrale OK doorgevoerd, waar de algemene chirurgie over het algemeen twee kamers in gebruik heeft. De operatiekamers zijn uitgerust met apparaten die voor de uit te voeren ingrepen noodzakelijk zijn, inclusief de moderne uitrusting voor minimaal-invasieve chirurgie (laparoscopische operaties) en ultrasone instrumenten.

In de nieuwe ruimtes van de centrale polikliniek behandelt de afdeling patiënten voor en na een ziekenhuisverblijf en algemeen chirurgische spoedpatiënten. Daarbij heeft de afdeling de beschikking over alle moderne diagnostische voorzieningen van het gehele ziekenhuis, inclusief CT, MRI, (duplex-)sonografie, endoscopie, angiografie, laboratorium, etc. Door de deelname aan interne en externe programma’s voor kwaliteitsbewaking wordt de deskundige en vakkundige behandeling van patiënten regelmatig beoordeeld en bevestigd.

Hebt u na het lezen van de informatie nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Met vriendelijke groet,


PD Dr. med. Joachim Seifert
Afdelingshoofd algemene en viscerale chirurgie

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923