HELIOS Ziekenhuis Wuppertal

Welkom

Afdeling voor algemene en viscerale chirurgie

Chirurgische deskundigheid die voldoet aan de actuele eisen

Kernspecialisme van onze chirurgische afdeling is het vakgebied van de algemene en viscerale chirurgie. Wij behandelen hier aandoeningen aan hoofd, hals en endocriene organen, zoals de alvleesklier en bijnieren, aandoeningen aan de borstkas en de complete buikholte, inclusief lever, galblaas en darmen. 
Zwaartepunten van onze afdeling zijn de chirurgische behandeling van kwaadaardige aandoeningen aan de darmen en kankeraandoeningen aan de alvleesklier, de maag en de slokdarm. Verdere specialismen van onze afdeling zijn de operatieve behandeling bij brandend maagzuur en hyperhydrosis (overmatig transpireren).

Ook aandoeningen aan de endeldarm (proctologie) vormen een belangrijk zwaartepunt. Hier zijn we naast de fistelchirurgie gespecialiseerd in de behandeling van chronische obstipatie en ontlastingsincontinentie. 

Opereren via een ‘sleutelgat’

We hebben veel ervaring met het uitvoeren van minimaal-invasieve chirurgische ingrepen (zgn. sleutelgatchirurgie) bij de behandeling van aandoeningen in de buikholte (galblaas, blindedarm, reflux, brandend maagzuur, dikke darm en endeldarm). Ook bij de herniachirurgie, de operatie van liesbreuken en breuken in de buikholte wordt deze methode gebruikt. Samen met de patiënt bepalen wij de geschikte operatiemethode. De techniek heeft vele voordelen voor de patiënt. Dankzij de zeer kleine toegangen tot het operatiegebied worden grote wonden en een lang genezingsproces voorkomen, zodat de patiënt sneller zal herstellen en risico's effectief kunnen worden verminderd. 

Samenwerking binnen het medisch zorgcentrum

Als chirurgische partner van het gecertificeerde darmcentrum, het pancreascentrum en het tumorcentrum van het HELIOS-ziekenhuis Wuppertal bieden wij onze patiënten een breed netwerk van deskundige kennis op het gebied van de behandeling en nazorg bij kankeraandoeningen. Daartoe behoren bijvoorbeeld voedings- en stoma-advies, onze maatschappelijk werkers in het patiëntenservicebureau, maar ook de palliatieve geneeskunde met bijv. pijnbestrijding en hulp bij overplaatsing naar de thuissituatie of een andere zorginstelling.

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923