HELIOS Ziekenhuis Wuppertal

Welkom

Afdeling voor gastro-enterologie en hepatologie, diabetologie en endocrinologie

Medische afdeling 2

De medische afdeling 2 is verantwoordelijk voor de diagnostiek en behandeling van kwaadaardige (oncologische) en goedaardige aandoeningen binnen het gastro-enterologische spectrum (aandoeningen aan slokdarm, maag en darmen) en aandoeningen van de lever (hepatologie) en alvleesklier (pancreatologie). Een belangrijk zwaartepunt hierbij vormt de herkenning en behandeling van kwaadaardige tumors in deze delen van het lichaam.

Verder worden op de medische afdeling 2 patiënten met stofwisselingsaandoeningen – in het bijzonder de suikerstofwisseling (diabetologie) – gediagnosticeerd en behandeld, inclusief intensieve voorlichtingen en advies. Dit aanbod van de medische afdeling 2 – in het bijzonder de endoscopische en sonografische diagnostiek – wordt ook gebruikt voor de begeleiding van doorverwezen patiënten uit alle andere afdelingen van het HELIOS-ziekenhuis Wuppertal.

In het centrum voor interne geneeskunde, het visceraal centrum en het oncologisch centrum van ons ziekenhuis levert de medische afdeling 2 zo een wezenlijke bijdrage aan de conservatieve en preoperatieve niet-radiologische diagnostiek en behandeling. Verder is de afdeling verantwoordelijk voor de organisatorische en vakspecifieke verzorging van opnames en de op het ziektebeeld gerichte behandeling van gastro-enterologische en diabetologische patiënten op de intensive care.

Poliklinieken/opname:

•    Medische polikliniek
•    Poliklinische bevoegdheid van de Kassenärztliche Vereinigungen (Duitse verenigingen van ziekenfondsartsen)
•    Privé-polikliniek
•    Poliklinische afdelingen
•    Gastro-enterologisch specialisme
•    Afdeling met bedden in Haus 5

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923