HELIOS Ziekenhuis Wuppertal

Welkom

Afdeling voor endocriene chirurgie

Operaties aan hormoonvormende organen

De endocriene chirurgie houdt zich bezig met de chirurgie aan organen die hormonen produceren. Dat zijn onder meer de schildklier, de bijschildklier, de bijnieren en de alvleesklier. Met ca. 100.000 operaties per jaar behoren ingrepen aan de schildklier tot de meest uitgevoerde operaties in Duitsland.

Op de afdeling voor endocriene chirurgie worden jaarlijks ruim 700 operaties uitgevoerd aan schildklieren en bijschildklieren. Hiermee is de afdeling een van de toonaangevende endocriene afdelingen in Noordrijn-Westfalen. De operaties worden uitgevoerd met behulp van de modernste technieken. 

Prof. Dr. med. Cornelia Dotzenrath is een van de weinige specialisten in Duitsland die beschikken over het diploma van de ‘European board of surgery qualification’ op het gebied van de endocriene chirurgie. Dragers van dit diploma zijn speciaal opgeleide chirurgen die een zeer hoog aantal operaties hebben doorgevoerd aan hormoonvormende klieren. Op de volgende pagina’s vindt u meer informatie over het aanbod van de afdeling. Neem bij eventuele vragen gerust contact met ons op!

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923