HELIOS Ziekenhuis Wuppertal

Welkom

Afdeling voor hartchirurgie van het hartcentrum Wuppertal

Geachte pati├źnt, geachte collega,

Op de afdeling voor hartchirurgie worden alle ingrepen voor de operatieve behandeling van (niet-)aangeboren hartaandoeningen bij volwassenen uitgevoerd met inzet van een hart-longmachine. Daarnaast vinden hier, tegelijk met de hartoperatie of los daarvan, ingrepen plaats aan de grote slagaders rondom het hart. Ook aandoeningen aan de longen en het mediastinum worden hier chirurgisch behandeld.

Jaarlijks worden op de afdeling ca. 1.400 hartoperaties met inzet van een hart-longmachine uitgevoerd. Hierbij gaat het om ongeveer 1.000 coronaire bypassoperaties, 300 hartklepoperaties en 100 overige cardiochirurgische operaties. Daarnaast worden jaarlijks circa 400 pacemakers en 250 cardioverter-defibrillators ge├»mplanteerd. 

Ook de inzet van een kunstmatige ondersteuning van de bloedcirculatie, zoals de intra-aortale ballonpomp of een kunsthart bij terminaal hartfalen is mogelijk. Op het gebied van de coronaire chirurgie heeft de afdeling een jarenlange ervaring met minimaal-invasieve operatietechnieken.
  
Verdere zwaartepunten zijn de reconstructie van mitraliskleppen, ook met behulp van minimaal-invasieve operatietechnieken, en reconstructieve ingrepen aan de aortaklep (David-operatie en Ross-operatie).
 
Met hartelijke groet,


Prof. Dr. med. Herbert Vetter

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923