HELIOS Ziekenhuis Wuppertal

Welkom

Cardiologie van het hartcentrum Wuppertal

Cardiologie voor een hele regio
Bij de cardiologie is het van belang om zeer snel op een juiste manier in te grijpen. Bij een hartinfarct wordt de hartspier bijvoorbeeld binnen zeer korte tijd blijvend beschadigd. Door snel en vakkundig in te grijpen met behulp van de juiste diagnostiek en een ervaren team ter plaatse kan hier effectieve hulp worden geboden. 

Prof. Dr. med. Melchior Seyfarth en zijn zeer ervaren team van tien chef-artsen en 30 arts-assistenten zorgen er 24 uur per dag voor dat alle patiënten na een directe vaststelling van hun hartaandoening een snelle behandeling ontvangen. Daarvoor staan drie verpleegkundige afdelingen, een cardiologische intensive care en een intermediate care unit met in totaal 100 bedden ter beschikking. Tot de uitrusting behoren vijf katheterisatielabs, waaronder ook de nieuwe hybride OK, en de gecertificeerde pijn op de borst-poli.  

De cardiologische afdeling in Wuppertal is toonaangevend bij de inzet van de nieuwste interventionele methodes voor de behandeling van hart- en vaataandoeningen en wil patiënten daarmee de best mogelijke diagnostiek en behandeling bieden. Hierbij dient de volledige registratie van aan de behandeling gerelateerde gegevens als basis voor een interne en externe kwaliteitsbewaking, waar de cardiologie al jarenlang aan deelneemt.

Onderzoek en opleiding

Prof. Seyfahrt is hoogleraar voor cardiologie aan de universiteit Witten/Herdecke. De opleiding van geneeskundestudenten en de bijscholing van assistenten is een van onze kerntaken. Zwaartepunt van het onderzoek zijn klinische studies m.b.t. de persoonlijke en integratieve verzorging van patiënten met hart- en vaataandoeningen.

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923