HELIOS Ziekenhuis Wuppertal

Welkom

Centrum voor kinder- en jeugdgeneeskunde

Het centrum voor kinder- en jeugdgeneeskunde Wuppertal is een supraregionaal ziekenhuis voor zuigelingen, kinderen en jongeren. Zij worden door medewerkers behandeld en begeleid die speciaal zijn opgeleid in de afzonderlijke zwaartepunten van de kinder- en jeugdgeneeskunde en werkzaam zijn op drie afdelingen.

Het doel van ons centrum is de diagnostiek, behandeling en begeleiding van kinderen en jongeren optimaal vorm te geven. Naast de medische verzorging zien wij het als onze taak om onze patiënten en hun familieleden persoonlijk te benaderen, zodat ze zich hier geborgen voelen. 

Naast verpleegkundigen en artsen bestaat er binnen het centrum ook een samenwerking tussen medewerkers uit andere vakgebieden, zoals kinder- en jeugdpsychiatrie, psychologie, fysiotherapie, ergotherapie, voedingsadvies, astmavoorlichting en orthopedagogiek. Leerplichtige kinderen kunnen naar wens door leraren van de ziekenhuisschool worden onderwezen. De jongere patiënten worden begeleid door opgeleide pedagogen. Kinderen en jongeren die graag achter de computer zitten, kunnen via internet communiceren met andere kinderziekenhuizen.

Naast onze medische werkzaamheden binnen het centrum worden hier ook studenten van de universiteit Witten/Herdecke opgeleid. Naast de opleidingsbevoegdheid voor pediatrie beschikken we over opleidingsbevoegdheden op het gebied van de neonatologie en pediatrische cardiologie.

Verder is het mogelijk om hier een opleiding tot kinderverpleegkundige af te ronden, waarbij een aanvullende opleiding tot verpleegkundige op de pediatrische intensive care wordt aangeboden. In de functie van universiteitskliniek van de universiteit Witten/Herdecke nemen enkele afdelingen en ook specialismen van het centrum voor kinder- en jeugdgeneeskunde deel aan onderzoeksprojecten voor de uitbreiding van de kennis op het gebied van de kinder- en jeugdgeneeskunde.

De neonatologie en pediatrische intensive care vormt samen met de verloskunde van de gynaecologische kliniek van het st. Antonius-ziekenhuis en de verloskundige afdeling van het ziekenhuis Bethesda Wuppertal het perinatale centrum Wuppertal en beschikt over een intensive care voor pasgeborenen in de gynaecologische kliniek Vogelsangstraße.

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923