HELIOS Ziekenhuis Wuppertal

Welkom

Afdeling voor neurologie en klinische neurofysiologie

Als acute afdeling voor neurologie worden alle neurologische aandoeningen op drie afdelingen, de stroke unit of samen met de afdeling intensive care op de neurologische intensive care behandeld. Op de voorgrond staan hier acute bewustzijnsstoornissen, bijv. bloedingen of meningitis, beroertes, epileptische aanvallen, ischialgie, dwarslaesies of ontstekingen (schubs) bij multiple sclerose.

Neurologische spoedpatiënten worden op de interdisciplinaire spoedeisende hulp rond de klok behandeld door gespecialiseerde artsen. De afdeling beschikt verder over klinische neuropsychologie met logopedie en ergotherapie, evenals een moderne bibliotheek, een kantoor met eigen archief en een autonoom laboratorium met de modernste cardiologische diagnostiek. 

Op wetenschappelijk gebied wordt de voorkeur gegeven aan de behandeling van klinisch georiënteerde thema’s als Parkinson, aandoeningen aan het ruggenmerg en autonome vraagstellingen. De diagnostiek met geëvoceerde potentialen is up-to-date en eveneens onderwerp van wetenschappelijk onderzoek. De directeur van de afdeling is specialist op het gebied van neurologie, somnologie en epileptologie. 

Een modern slaaplab met slaappoli wordt aangestuurd in samenwerking met de KNO-afdeling en het Bergisch longcentrum. Acute gezichtsstoornissen, bijv. op grond van doorbloedingsstoornissen of ontstekingen bij MS, zijn een ziektebeeld dat door neurologen en oftalmologen samen wordt onderzocht en behandeld.

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923