HELIOS Ziekenhuis Wuppertal

Welkom

Interdisciplinaire spoedeisende hulp

Geachte patiënten, reddingswerkers en artsen uit Wuppertal, 

De interdisciplinaire spoedeisende hulp is het centrale punt voor alle spoedpatiënten en eerstehulpverleners van de stad Wuppertal. Wij behandelen jaarlijks ruim 40.000 patiënten met acute aandoeningen en alle soorten letsels. 

Centrale ligging, middenin het ziekenhuis

De opname met een ruime aanmeldings- en wachtruimte is ondergebracht in het nieuwe gebouw in Haus 5. In de unit voor intensieve bewaking kunnen max. zes patiënten tegelijk worden behandeld. Dankzij de uitgebreide apparatieve uitrusting kan alle benodigde diagnostiek op de spoedeisende hulp resp. op de nabij gelegen afdeling radiologie worden uitgevoerd. 

Het beoordelingssysteem

Onze patiënten worden op volgorde van urgentie behandeld. Hiervoor hebben wij een klinisch beoordelingssysteem ingevoerd. Direct na aankomst wordt iedere patiënt door een ervaren zorgverlener naar de klachten gevraagd.

Daarna wordt de patiënt met behulp van een kleurenschema ingedeeld in een van de vier categorieën. Zo lukt het ons de wachttijd aan te passen aan de ernst van het ziektebeeld en tegelijkertijd begrip te wekken bij de patiënten, die hierdoor begrijpen waarom zij eventueel langer moeten wachten. 

Met vriendelijke groet,


Dr. med. Jan Hammer
Specialist op het gebied van interne geneeskunde en spoedeisende geneeskunde

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923