HELIOS Ziekenhuis Wuppertal

Welkom

Afdeling voor pulmonologie, allergologie, slaap- en beademingsgeneeskunde

Geneeskunde voor een gezonde ademhaling

De ademhaling is voor de mens van levensbelang. Wanneer deze door ziekte of letsel niet goed functioneert, heeft dit invloed op het hele lichaam. Bij stoornissen van de ademhalingsorganen kan de pulmonoloog helpen.
 
Wat is een pulmonoloog?

De pulmonoloog is een internist die zich heeft gespecialiseerd in de aandoeningen van de ademhaling en longen. Hij houdt zich bezig met acute en chronische goed- en kwaadaardige aandoeningen van de ademhalingsorganen.

Hierbij is de intensive care en ademhalingsgeneeskunde bij verschillende vormen van ademhalingszwakte een bijzonder zwaartepunt. Verdere specialismen zijn de allergologie en de slaapgeneeskunde. Vooral de allergologie wint aan betekenis, doordat er steeds meer invloeden van buitenaf inwerken op onze luchtwegen. In de slaapgeneeskunde worden bij pulmonologen vooral patiƫnten behandeld die gedurende de nacht last hebben van ademstilstanden. Tot slot is de pulmonoloog het eerste aanspreekpunt bij de diagnostiek van kwaadaardige tumors in de borstkas, met name in de longen.

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923