HELIOS Ziekenhuis Wuppertal

Welkom

Centrum voor ongevalschirurgie en orthopedie

Geachte patiënt, geachte collega,

Het centrum voor ongevalschirurgie en orthopedie heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk supraregionaal centrum voor de behandeling van patiënten in alle leeftijdscategorieën die bij ons binnenkomen met ongevalsgerelateerde letsels.

Daarnaast ontstond met de diagnose en behandeling van orthopedische aandoeningen een nieuw zwaartepunt. Zo wordt nagenoeg de helft van onze patiënten bij slijtageklachten, chronische overbelasting, pijnklachten of ontstekingsziektes aan het bewegingsapparaat in ons centrum behandeld.

Met ruim 95 bedden op drie afdelingen en een intensive care biedt ons centrum voor ongevalschirurgie en orthopedie poliklinische en klinische behandelingen uit het complete spectrum van de ongevalschirurgie en orthopedie aan. Binnen ons centrum hebben zich enkele belangrijke zwaartepunten ontwikkeld die worden vertegenwoordigd door deskundige artsen. Hieronder valt in de eerste plaats het wervelkolomcentrum, dat wordt geleid door afdelingshoofd dhr. Dr. med. Axel Pommer (privaatdocent). Een belangrijk kenmerk van dit centrum is de betrokkenheid en samenwerking van het team van neurochirurgen onder leiding van dhr. Dr. Dr. A.J. Terzis (privaatdocent). 

Door de deskundigheid van de orthopeden, wervelkolomchirurgen en neurochirurgen is in het Bergische Land een uniek centrum voor letsels en aandoeningen aan de wervelkolom ontstaan. Hier worden operatieve en niet-operatieve behandelingen ingezet bij slijtageklachten en chronische rugpijn, evenals moderne technieken voor de behandeling van wervelkolombreuken, die ook vaak voortvloeien uit chronische aandoeningen zoals osteoporose. 

Verdere zwaartepunten zijn het endoprotesecentrum, dat onder vakkundige leiding staat van dhr. Dr. B. Bick, en de afdeling voor sportorthopedie en traumatologie, die wordt geleid door dhr. D. von Heyde (chef-arts).

Deze specialisatie in deelgebieden van de ongevalschirurgie en orthopedie is alleen mogelijk in een zeer groot centrum. Aan die voorwaarden voldoet het HELIOS-ziekenhuis Wuppertal, waar jaarlijks 4.500 patiënten klinisch en ca. 18.000 patiënten poliklinisch worden behandeld aan aandoeningen van het musculoskeletale systeem. Hiermee is het een van de grootste centra in Duitsland. 

Ondanks de grootte en de hoge mate van specialisatie zetten wij ons ervoor in een vertrouwelijke en zo persoonlijk mogelijke atmosfeer te creëren waarin u zich op uw gemak kunt voelen. 

Stel uw vragen gerust – wij staan graag voor u klaar! 


Prof. Dr. med. Andreas Dávid
Directeur


Aanbod:
Ongevalschirurgie en orthopedie
Wervelkolomcentrum:
Neurochirurgen:

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923