HELIOS Ziekenhuis Wuppertal

Welkom

Afdeling voor urologie en kinderurologie, prostaatcentrum Wuppertal en Bergisch Land

Beste patiënt,

Hartelijk welkom op de website van de afdeling voor urologie en kinderurologie, prostaatcentrum Wuppertal en Bergisch Land van het HELIOS-ziekenhuis Wuppertal. 

Onze afdeling voor urologie en kinderurologie behoort met jaarlijks ruim 3.700 klinisch en ruim 4.000 poliklinisch behandelde patiënten tot de grootste urologisch gespecialiseerde klinieken in Duitsland. Met 17 artsen, ruim 100 verpleegkundige medewerkers en een hooggespecialiseerd team van operatiemedewerkers staat onze afdeling supraregionaal en voor bepaalde aandoeningen zelfs internationaal hoog aangeschreven (zie afbeelding rechts).

Het is nog steeds een wijdverbreide misvatting dat op een urologische afdeling alleen mannen resp. patiënten met prostaataandoeningen worden behandeld. Onafhankelijk van het geslacht van de patiënt worden hier echter alle aandoeningen aan de nieren, urineleider, blaas en geslachtsorganen behandeld. Hiertoe behoren kinderurologische afwijkingen net zo goed als bijvoorbeeld de urine-incontinentie bij de vrouw of de behandeling van nierstenen. Prostaataandoeningen worden interdisciplinair in het prostaatcentrum Wuppertal en Bergisch Land gediagnosticeerd en behandeld. 

Sinds 2008 hebben wij met hooggekwalificeerde plaatselijke urologen uit Wuppertal en het Bergische Land een competentiecentrum voor urologie opgericht. Tijdens regelmatige patiëntbesprekingen worden complexe aandoeningen gezamenlijk besproken en beslissingen genomen over behandelmogelijkheden. 

De afdeling voor urologie is leerstoel van de universiteit Witten Herdecke. De directeur van de afdeling, als bekleder van de leerstoel, is samen met de artsen van de afdeling verantwoordelijk voor de opleiding van de studenten. Bovendien begeleidt de urologische afdeling meerdere nationaal en internationaal erkende onderzoeksprojecten.
 
Op de volgende pagina’s geven we u een overzicht van de diagnostische en behandelmogelijkheden en behandelmethodes van onze afdeling en kunt u kennismaken met ons medisch personeel, dat u tijdens uw verblijf op onze afdeling rond de klok vakkundig zal begeleiden. 


Prof. Dr. med. Stephan Roth
Directeur van de afdeling voor urologie en kinderurologie
Leerstoel voor urologie van de universiteit Witten/Herdecke

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923