HELIOS Ziekenhuis Bad Berleburg

Baumrain Kliniek

Belangrijke info

Hotels & omgeving & recreatie:

Mobiele patiënten kunnen in hun vrije tijd, tussen de therapieën door, een wandeling maken in het natuurpark Rothaargebirge – Rothaarsteig en Waldskulpturenweg – en een bezoek brengen aan verschillende bezienswaardigheden in en om Bad Berleburg. De kliniek wordt omgeven door een mooi aangelegde tuin met prachtige oude bomen en talrijke zitplaatsen en ligweides, waar het heerlijk toeven is. Vanaf het grote dakterras met zit- en ligstoelen komt u tot rust terwijl u uitkijkt over beboste heuvels, groene weides en de rustige omgeving.

De Baumrainklinik heeft een divers recreatief aanbod, zoals potten bakken, schilderen, glas en stof beschilderen, wekelijkse diavoorstellingen en filmavonden met actuele films, uitstapjes, muziekvoorstellingen en tentoonstellingen. Ons cafetaria is een gezellige ontmoetingsplek. Patiënten hebben bovendien ook na de therapie vrije toegang tot de sportvoorzieningen, zoals zwembad en gymzaal.

Omgeving

Bad Berleburg telt circa 21.000 inwoners en ligt te midden van het bos-, water- en heuvelrijke landschap van het natuurpark ‘Rothaargebirge’. In de stad, vaste woonplaats van de familie Sayn-Wittgenstein-Berleburg, en de omliggende dorpen vindt u talrijke bezienswaardigheden en een divers cultureel aanbod.

Bad Berleburg beschikt over veel ongerepte natuur en talrijke bezienswaardigheden.

http://www.touristik-bad-berleburg.de/

http://www.bad-berleburg.de/

Begeleiders verblijven voordelig in de kliniek: begeleidersEventuele begeleiders (volwassenen en kinderen) kunnen ook in de kliniek verblijven. Op basis van beschikbaarheid worden zij ondergebracht in een twee- of eenpersoonskamer.

Op voorschrift van de arts (huisarts) en op basis van beschikbaarheid kunnen zij gebruik maken van de fysische therapieën. Badkuren (afspraak en vervoer naar een baddokter worden door de kliniek georganiseerd) behoren eveneens tot de mogelijkheden.

De begeleiders kunnen gebruik maken van het zwembad, de sauna en het recreatieve aanbod van de kliniek. Neemt u voor meer informatie over het verblijf van begeleiders contact met ons op via +49 2151-32-4002.

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923