HELIOS-ziekenhuizen

Voor iedereen toegankelijk

Over Helios

Wij willen kwalitatief hoogwaardige zorg voor iedereen toegankelijk maken.

Helios is Europa’s toonaangevende exploitant van particuliere ziekenhuizen met meer dan 100.000 medewerkers. Tot de onderneming behoren de Helios-klinieken in Duitsland en Quirónsalud in Spanje.

In Duitsland telt Helios 111 klinieken en revalidatiecentra inclusief zeven instellingen voor maximale zorg in Berlin-Buch, Duisburg, Erfurt, Krefeld, Schwerin, Wuppertal en Wiesbaden, 78 Medische Verzorgingscentra (MVZ), vier revalidatiecentra, 18 preventiecentra en 13 verzorgingsinstellingen. Helios is daarmee een van de grootste aanbieders van stationaire en ambulante patiëntenzorg in Duitsland en biedt hoogwaardige medische zorg aan binnen het volledige zorgspectrum. Helios verzorgt in Duitsland jaarlijks meer dan 5,2 miljoen patiënten, waarvan circa 1,3 miljoen stationair. De kliniekgroep beschikt in totaal over 35.000 bedden, telt meer dan 73.000 medewerkers en had in Duitsland in 2016 een omzet van circa 5,8 miljard euro. HELIOS is partner van het klinieknetwerk „Wir für Gesundheit [Wij voor Gezondheid]“.

Quirónsalud exploiteert 43 klinieken, 39 ambulante gezondheidscentra en rond 300 instellingen voor gezondheidsmanagement in bedrijven. De groep is in alle economisch belangrijke, dichtbevolkte gebieden van Spanje vertegenwoordigd. Quirónsalud telt 35.000 medewerkers en had in 2016 een omzet van circa 2,5 miljard euro.

Helios behoort tot het gezondheidsconcern Fresenius. De Helios-ondernemingscentra is gevestigd in Berlijn.