HELIOS Ziekenhuis Bad Berleburg Baumrain

Welkom

Gehoorstoornissen, tinnitus en duizeligheid

Geachte heer, mevrouw,

Onze afdeling is gespecialiseerd in de behandeling van patiƫnten met verschillende vormen van gehoorstoornissen, zoals doofheid, slechthorendheid, chronische tinnitus, hyperacusis en duizeligheid. Patiƫnten worden ondergebracht in modern ingerichte eenpersoonskamers, uitgerust met technische hulpmiddelen voor mensen met een gehoorbeperking. De specialistische afdeling beschikt over circa 70 bedden. Verder hebt u onder andere de beschikking over twee overdekte zwembaden, een sauna, twee sporthallen, een cafetaria met kiosk en een kapsalon.

Het team van medewerkers bestaat o.a. uit artsen, een KNO-specialist, een audioloog, psychologen, sociaal-pedagogen, een gebarentolk en zogenaamde audiotherapeuten. Het verblijf in de kliniek is bedoeld voor de behandeling van en het leren omgaan met de gevolgen van een gehoorbeschadiging/doofheid en tinnitus. Een ander specialisme van de afdeling is de behandeling van internistische, orthopedische en psychosomatische aandoeningen.

De Baumrainklinik ligt te midden van een geliefd woongebied in Bad Berleburg. Ze is omgeven door een mooi aangelegde tuin met prachtige oude bomen. Het gebouw is rustig gelegen, ver van hectische stadskernen.

Op de volgende pagina's krijgt u een indruk van de mogelijkheden die onze afdeling aanbiedt. Hebt u na het lezen van de informatie nog vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923