HELIOS Ziekenhuis Bad Berleburg Baumrain

Welkom

Preventieprogramma

Orthopedische fitnessweek

In de laatste decennia is er, niet in de laatste plaats door de stijgende levensverwachting, een duidelijke toename te zien in het aantal degeneratieve aandoeningen van het bewegingsapparaat.

Te weinig beweging, haast en stress op het werk leiden bij vrijwel alle mensen in meer of mindere mate tot spierdysbalans, met verkorting en verzwakking van verschillende spiergroepen. Hierdoor kan het spierstelsel zijn taak – het geraamte ontlasten en ondersteunen – niet meer goed vervullen. Gevolgen daarvan zijn een steeds slechtere houding en vooral pijn in de rug door de verhoogde spierspanning en overbelasting.

Deze ontwikkeling kan alleen worden stopgezet door de spieren regelmatig te trainen. Het beste is om dit preventief te doen, dus om klachten te voorkomen, maar ook als behandeling van bestaande klachten. Vandaar dat wij voor geïnteresseerden in onze kliniek een preventieprogramma aanbieden om het starten met een regelmatige training te vergemakkelijken, informatie te geven over een juiste houding en zo de basis te leggen voor een op de leeftijd van de deelnemer afgestemde versterking en versoepeling van de spieren.

Contact

 • HELIOS International Office Centrale Lutherplatz 40
  47805 Krefeld
  Duitsland
  Telefoon
  + 49 2151 32 2851
  Fax
  + 49 2151 32 1923